2016-03-16 15:48:02• hírek • Szatmár.ro

Telkeket csereberél a polgármesteri hivatal a Dedemannal

Rendkívüli városi tanácsülést tartottak szerda délben a polgármesteri hivatalban.

Szatmárnémeti városi tanácsosai szerdán rendkívüli tanácsülésre gyűltek össze, amelyen megszavazták több kisebb földterület cseréjét a Dedemannal. Az építési anyagokat és barkácseszközöket árusító kereskedelmi központ ugyanis a Károlyi úton építi fel boltját, amivel egyebek mellett 160 munkahelyet hoznak létre. A telekcseréhez köze van annak is, hogy a polgármesteri hivatal a Károlyi út felújításakor egy részen hatsávosra bővítené az utat, ám kiderült: nincs már a tulajdonukban földterület az út szélén, hogy az utat bővíteni tudják. A legutóbbi rendes városi tanácsülésen is szavaztak a tanácsosok már egy telekcseréről, de úgy tűnik, hogy újabb cserék váltak indokolttá.

A tanácsülésen létrehozták azt a bizottságot is, amelynek tagjai dönteni fognak a civil szervezetek által leadott támogatás-igénylések odaítéléséről. Az év elején ugyanis 200 ezer lejt különítettek el erre, ebből az összegből pályázhatnak támogatást kulturális, sport és ifjúsági programok szervezésére a pályázatot leadó nem-kormányzati szervezetek. A bizottság tagjai Dorel Coica polgármester mellett Magyar Lóránd, Maskulik Csaba, Fanea Ioan és Pop Ioan tanácsosok lesznek. A póttag a polgármesteri hivatal kulturális rendezvényekért felelős "különítményének" vezetője, Natalia Covaci lesz.

Maskulik Csaba, RMDSZ-es városi tanácsos a gyűlés keretében szóvá tette, hogy a polgármesteri hivatal még mindig nem reagált az RMDSZ javaslatára a magánszemélyek tulajdonában levő nem lakás-típusú ingatlanok adójával kapcsolatban. A környező megyeszékhelyek ugyanis már megváltoztatták és enyhítették az adóterheket, Maskulik szerint pedig ezt mielőbb meg kellene lépni Szatmárnémetiben is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: